Kerstkrant Valkenburg 2024

Instructies: 1. Eclairs maken: • Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht). • Breng het water, de boter en het zout aan de kook in een pan. • Voeg de bloem in één keer toe en roer snel met een houten lepel totdat het mengsel een bal vormt en van de pan loskomt. • Haal de pan daarna van het vuur en laat het iets afkoelen. Voeg de eieren één voor één toe en roer goed door na elk ei, tot het beslag glad en glanzend is. • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul een spuitzak met het beslag en spuit lange strepen op deze plaat. • Bak 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin en opgeblazen zijn. Laat ze afkoelen. 2. Vulling maken: • Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille-extract tot zachte pieken. Vul de eclairs met de slagroom. 3. Glazuur maken: • Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Verdeel het in twee kommen en voeg rode en groene kleurstof toe aan elke kom. • Dip de bovenkant van de eclairs in de gesmolten chocolade en laat ze drogen. 4. Decoreren: • Decoreer de eclairs met extra glazuur of kerstdecoraties voor een feestelijke uitstraling. Ingrediënten: Voor de eclairs: • 125 ml water • 100 g ongezouten boter • 1/2 tl zout • 150 g bloem • 3 grote eieren Voor de vulling: • 250 ml slagroom • 2 eetlepels poedersuiker • 1 tl vanille-extract Voor het glazuur: • 200 g pure chocolade • 50 g ongezouten boter • Rode en groene voedingskleurstof Tip: Met M&M’s in kerstkleuren maak je de eclairs nog een beetje feestelijker! Eet smakelijk!

RkJQdWJsaXNoZXIy MTIwODg3